Ofte stilte spørsmål
Her har vi samlet ofte stilte spørsmål om graving
Brudd og fortetninger i vannledninger og avløpsrør kan skyldes inngrodde røtter, forvitring eller andre blokkeringer. Det kan skyldes ustabile grunnforhold og tele som skaper forskyvninger i grunnen som igjen gir forskyvninger på rør. Om vinteren kan rørene fryse. Listen er dessverre lang over feil og problemer som kan oppstå. Men våre fagfolk kan hjelpe deg å finne problemet og løse det.
Mange ønsker også at vi gjør etterarbeid når man har fikset vann og avløp. Noen vil ha hage og gårdsplass tilbake slik den var, andre ønsker endringer. Etter at arbeidene er avsluttet vil vi kunne fortelle hvor lenge massene bør synke før man kan igangsette arbeider med utemiljøet. Denne ventetiden blir satt for å oppnå det beste resultatet.
Det er ikke alltid du trenger å grave for å ordne vann og avløp. Hvilken metode vi velger er avhengig av problemet og hva som trengs å gjøres. Man kan blokke ut og rense rør eller legge nye rørstrømper. Derfor starter vi helst med en rørinspeksjon for å finne og lokalisere feilen for så å velge rett metode akkurat for deg.
Lag et utemiljø hvor det ikke er tatt snareveier med grunnarbeidet. Et fint utemiljø skal både være lettstelt, funksjonabelt og pent å se på – og det for flere generasjoner. Et riktig grunnlag med drenerende, stabile masser og komprimering er nødvendig for et varig og pent resultat – dette gjelder da ikke planering av jord/gress. Så sørg for å få dette gjort sikkerlig med sikkerhet om at det ikke tas snareveier.
Kommuner kan ha ulike regler. Vi anbefaler derfor å se veileder fra din kommune angående endring av terreng, bygging av støttemurer og plattinger. Søknader mot aktuelle etater i forbindelse med graving av vann- og avløp, kabelgraving eller lignende, det tar vi oss av.
I korte perioder kan det hende at alle bruk av rør må stilles i bero. Ellers kan de brukes som normalt kort tid før og etter arbeidene er utført. Dette kan avklares tidlig i prosessen og normalt før igangsettelse.
Vi begynner med en befaring. Kort tid etter mottar dere et tilbud på graving. Det er viktig at dere som oppdragsgiver setter dere inn i tilbudet. Alle spørsmål og uklarheter besvarer vi på via e-post, slik at dere har skriftig dokumentasjon på det som er avtalt og slik at det ikke skal være rom for tvil. Ved igangsettelse av graving, vil et gravelag med prosjektleder møte opp på gravestedet. Prosjektlederen er deres kontaktperson gjennom hele prosjektfasen. Avslutningsvis går vi sammen gjennom gravearbeidet og ev. Det tilbakeføringsarbeidet som er avtalt, og ser til at arbeidet er godt utført. Etter det, gjenstår det bare for oss få takke for at dere ga oss oppdraget.
Graving er i utgangspunktet ikke risikofylt. Men vi kan aldri vite med hundre prosent sikkerhet hva som befinner seg under bakken og hvordan konstruksjoner i graveområdet er fundamentert. Derfor kan vi aldri garantere at vi ikke møter ukjente hindringer i grunnen eller at tilstanden på det som skal utbedres ikke er som forventet. Men hvis vi møter på noe som endrer oppdragsbetingelsene vi er blitt enige om, vil vi informere om det så raskt som mulig.
Det er umulig å forutsi hundre prosent hva som kan befinne seg i grunnen. Vi gjør alltid en kvalifisert forhåndsbefaring for å gjøre deg så trygg som mulig, men det er først når gravingen begynner at vi sitter med fasiten i hånd. Det er derfor viktig å lese 'Forbehold og Betingelser' i ditt tilbud. Hvis det oppstår behov for tilleggsarbeid, vil betingelsene være beskrevet der. De vanligste formene for tilleggsarbeid ved graving er pigging eller en større masseutskiftning. Det kan også være andre elementer som gjør at man må utføre arbeidene på annen måte enn opprinnelig prosjektert.
Vi kan selvfølgelig tilbakestille og lage akkurat det utemiljøet du vil ha, etter avtale. Men hvis ikke annet er avtalt, er det i vårt tilbud innberegnet maskinplanering med stedlige masser i graveområdene når arbeidene ferdigstilles. Dette betyr at i en standardkontrakt så blir ikke utemiljøet tilbakestilt akkurat slik det var før gravearbeidene startet. Ofte vil vi anbefale å få kjørt inn jord til hage, og singel til gårdsplass, slik kan du kan være klar til å beplante og så eller å spre singel på gårdsplassen. Singel og subbus kan også være et bærelag til steinsetting og asfalt.
Vi håndterer kontakt og søknader opp imot aktuelle etater for ditt graveprosjekt. Ved graving på privat grunn må det meldes inn at det skal graves og eventuelle kabler og rør må påvises i før igangsettelse. Ved graving i kommunal grunn, eller med utskiftning og rehabilitering av kabler og rør, kommer ytterligere meldingsbehov og det kreves at arbeidet utføres av godkjent graveentreprenør. Siden Enviro Entreprenør er en godkjent graveentreprenør, derfor kan vi ordne alt dette for deg.
- Alf Bjerckes vei 10,
0596 Oslo - 09970
- post@enviroas.no
- Mandag - Fredag
Hele døgnet